معاون امور بینالملل وزیر نفت با اعلام اینکه پیش بینی میشود توافق هسته ای تا دو ماه آینده به طور کامل اجرایی شود، تصریح کرد: با اجرای این توافق شرکت های داخلی و خارجی می توانند برای همکاری اقدام کنند و قراردادهایشان نهایی شود.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه بازگشت شرکتهای معتبر بینالمللی منجر به تقویت پیمانکاران داخلی خواهد شد، اظهارداشت: یکی از شروط وزارت نفت در قراردادهای جدید این است که شرکتهای بینالمللی برای ورود به صنعت نفت ایران، باید یک شریک ایرانی داشته باشند تا توانمندسازی داخلی در کنار سرمایه گذاری شکل گیرد.
وی هدف از این شرط را توانمند سازی بخش خصوصی داخلی، انتقال دانش و فنآوری به داخل کشور و مدیریت پروژه ها از سوی پیمانکاران داخلی عنوان کرد و افزود: در کنار این اهداف ساخت تجهیزات نفتی به دست متخصصان داخلی به منظور استفاده در ایران و صادرات به منطقه نیز در این پروژه ها دنبال می شود چرا که در خاورمیانه ایران تنها دارنده بستر علمی چنین فعالیت هایی است.
زمانی نیا با اشاره به حضور شرکتهای مطرح و معتبر بینالمللی در کنگره نفت و نیرو تهران، یادآور شد: چهره های شاخصی همچون روسا و مدیران شرکت های بزرگ نفتی جهان در این کنفرانس حضور یافتند، اما هنوز زود است که بگوییم شرکتهای خارجی به ایران آمده اند، چرا که وزارت خزانه داری آمریکا، این شرکت ها را در مورد کار در این تهدید می کند و آنها جرات حضور در ایران را ندارند.
وی با بیان اینکه شرکت های بینالمللی اگر منافعی در ایران نداشتند به کنفرانس تهران نمی آمدند، تبیین کرد: شرکت هایی که در این کنفرانس حضور پیدا کرده اند تمایل زیادی برای همکاری در ایران دارند، اما دو ماه دیگر، پس از اجرایی شدن توافق هسته ای حتما حضور پر رنگ تری از این شرکت ها را شاهد هستیم.
معاون امور بینالملل وزیر نفت در ادامه با اشاره به احتمال حضور شرکتهای آمریکایی در کنفرانس معرفی فرصتهای سرمایه گذاری در صنایع نفت و گاز ایران، یادآور شد: ملاحظات وزارت نفت در مورد شرکت های خارجی صنعتی و تجاری است و معتقدیم این نوع همکاری با شرکتهای خارجی نه تنها منافع اقتصادی برای هر دو طرف دارد بلکه می تواند اختلافات سیاسی را نیز کاهش دهد و البته این مساله نه تنها در مورد آمریکا بلکه در مورد دیگر کشورها به ویژه کشورهای همسایه ما هم صادق است.
وی با اشاره به مذاکراتی که با شرکتهای مطرح بینالمللی انجام شده است خاطرنشان کرد: تاکنون شرکتهایی از اتریش، ایتالیا، آلمان، فرانسه، اسپانیا و انگلیس برای مذاکره با ایران جلو آمده اند زیرا فرصتهای خوبی برای سرمایه گذاری و شکوفایی صنعت نفت برای این شرکت ها وجود دارد.